Ik ben geboren in 1963 te Lisse.

Van jongs af aan was ik druk met het maken van tekeningen met potlood en houtskool. De eeuwwisseling was voor mij het moment om te besluiten om tijd vrij te gaan maken voor mijn hobby's. In mijn werk kon ik mijn creativiteit al kwijt in het etaleren. Voor mijn hobby werd het schilderen.

Voor mij werd dit de nieuwe manier om met mijn creativiteit naar buiten te treden.  Daarnaast geeft het schilderen mij de gelegenheid om afstand te nemen van de dagelijkse activiteiten.

In schilderlessen bij Tanja Swart en Ed Pijlman heb ik mij verder ontwikkeld. In de loop der jaren heb ik veel schilderijen gemaakt met olieverf. De afgelopen periode wordt dit aangevuld met werken van pastelkrijt.

De reizen die ik maak, de impressies van de mens en natuurlijk de bloemen uit de Bollenstreek vormen de inspiratiebron voor mijn werk. Mijn uitgangspunt is realiteit.

De onderwerpen worden gedetailleerd geschilderd, wat bij ieder schilderij weer een aparte uitdaging oplevert. Mijn schilderijen kenmerken zich daarnaast door de uitbundige kleuren.

 

Nelly